mandag den 24. januar 2011

Coaching / mentoring af unge


Hvor og hvordan kan (klok)coaching gøre en forskel for unge mennesker?

For det første er en coach en uvildig person, i modsætning til de fleste andre voksne i den unges netværk (fx forældre, pædagoger, lærere og vejledere). Det betyder meget i forhold til at kunne tale åbent om alt – fx forholdet til forældre, lærere, kærester og ikke mindst sig selv. Der er ingen forudindtagethed, ingen fordømmende miner eller løftede pegefingre. Kun åbenhed og nysgerrighed. Der er kun én dagsorden: DIN. Og hvad vigtigt er: coachen har tavshedspligt – hvad vi taler om bliver mellem os. Klokcoaching gør meget ud af at skabe et trygt og tillidsfuldt rum med plads til såvel sårbarhed som sort humor.

I dagens Danmark/verden går det stærkt. Der stilles større og større krav til unge dels fra samfundets side – altså skole, uddannelse og arbejdsmarked. Men også i den private sfære kan der være pres på fra forældre og kammerater, og unge presser sig selv i en grad som aldrig før. Det er ikke nødvendigvis en dans på roser at være ung i dag. Der er et ufatteligt stort udvalg af muligheder både hvad angår uddannelsesvalg og karrieremuligheder, fritidsaktiviteter og alt muligt andet, der hele tiden skal tages stilling til. I det hele taget stiller alle disse forhold den unge i en til tider svær og ofte stressfuld situation.

Med en professionel og velkvalificeret coach har unge muligheden for at komme omkring hele spektret – lige fra at arbejde med de nære relationer, identitet, selvtillid og selvværd til uddannelsesvalg og livsdrømme.
Den menneskelige kapacitet er enorm men der er stor chance for overophedning af ’processoren’, når det hele tiden skal gå stærkt, og kravet om effektivitet stiger og stiger. I den proces overhører vi nemt kroppens behov for både ro og motion, sund mad og tilstrækkelig søvn. Det er min erfaring, at mange unge har svært ved finde den balance. Det kan gå ud over både krop og psyke og få konsekvenser for såvel sundhed som humør.


Hvorfor vælge netop Klokcoaching?

- Hos Klokcoaching vil du opleve professionelt nærvær, empati og fokus på DIG og DINE ønsker.  Her får du en solid base for sparring om dit liv.
- Klokcoaching har flere års erfaring med at arbejde med unge fra 15 år og opefter.
- Klokcoaching hjælper med at udfolde dine drømme, finde ind til dine behov – ikke dine forældres, dine kammerater eller samfundets.

Her er et par konkrete ideer til coaching:

* Drømme for mit liv (uddannelse, rejse, familie, karriere etc.)

* Hvordan får jeg det bedste frem i mig selv?

* Uddannelsesvalg og karriere

* Eksamensangst og stress

* Forbedre relationer (fx til forældre, kærester og venner - og ikke mindst dig selv!)

* Et sundt liv der giver energi (kost, motion m.v.)

* Hvordan tager jeg bevidste valg i mit liv udfra mine egne værdier – ikke udfra hvad andre ønsker, eller hvad jeg tror de ønsker…

* Find selv på flere...

Klokcoaching har god erfaring med coaching af unge - bl.a. som ansat coach på Erhvervsakademiet og HTX Viby.